Η ιστορία μας από το 1969 έως σήμερα
1969

H ΤΣΟΠ ιδρύεται από τον Αντώνιο Τσιόπουλο στη Θεσσαλονίκη. Ξεκινά να παράγει γάντζους, κουμπιά και μικρά αξεσουάρ για τον γουνοποιό.

1972

Οι δραστηριότητες της εταιρείας επεκτείνονται. Παρουσιάζονται περισσότερα αξεσουάρ και γρήγορα περνάει στην παραγωγή στεγνωτηρίων για τους γουναράδες της Βόρειας Ελλάδας (Καστοριά, Σιάτιστα).

1974

Η TSOP ξεκινά να παράγει συνδετήρες γούνας. Γίνεται η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που εισάγει το Zamac (Ψευδάργυρος - κράμα αλουμινίου) στην παραγωγή συνδετήρων για παλτό. Το Zamac αντικατέστησε γρήγορα τις πρώτες ύλες χαλκού και πλαστικού που χρησιμοποιούνται για αυτά τα προϊόντα παγκοσμίως. Προχωρά επίσης στην παραγωγή μπαλενών από ύφασμα και σύρμα. Την ίδια χρονιά η TSOP επεκτείνει την παραγωγή μηχανημάτων της, εισάγοντας τη μηχανή κοπής, εφαρμόζοντας τη συνδυασμένη γνώση των καλύτερων γουνοποιών και μηχανικών. Αναζητά τα υλικά υψηλής αντοχής και ποιότητας και εισάγει πρώτες ύλες (κυρίως ατσάλι για λεπίδες και βελόνες) από τους κορυφαίους της αγοράς.

1975

Μέχρι αυτήν τη χρονιά η TSOP έχει επεκτείνει την παραγωγή της στις Μηχανές Καθαρισμού (Τύμπανο). Την ίδια χρονιά, η TSOP ξεκινά τις εξαγωγές μηχανημάτων.

1977

Η ΤΣΟΠ έχει πλέον μια παραγωγή που καλύπτει τις περισσότερες ανάγκες της τότε γουνοποιίας. Αναπτύσσει νέα μηχανήματα και εισάγει βελτιώσεις στα υπάρχοντα. Η παραγωγή περιλαμβάνει πλέον μηχανή ατμού, κύλινδρο σιδερώματος-υαλοπίνακα, πρέσα αυτοκόλλητων, μηχανή κοπής δέρματος, στεγνωτήριο για τραπέζια, στεγνωτήριο για λαδωμένα δέρματα, μηχανή καθαρισμού τυμπάνων με 3 τύμπανα για βυρσοδεψεία και άλλα. Την ίδια χρονιά επιτρέπονται οι μηχανές τεμαχισμού στις ΗΠΑ (απαγορεύτηκαν από τα εργατικά συνδικάτα έκτοτε) και μια νέα εποχή εμπορικών σχέσεων ξεκινά στην αγορά αυτή.

1979

Το εργοστάσιο μετακομίζει σε νέο μεγαλύτερο κτίριο στη Θεσσαλονίκη, σύγχρονο και ικανό να καλύψει τις παραγωγικές απαιτήσεις της εποχής.

1982

Η TSOP συμμετέχει σε διεθνείς εκθέσεις (συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης της Φρανκφούρτης). Διαθέτει μια σειρά από πρακτορεία σε όλο τον κόσμο στην Ευρώπη (Ισπανία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο) καθώς και στον Καναδά και τις ΗΠΑ. Η TSOP εξάγει προϊόντα παγκοσμίως (Γαλλία, Ιταλία, Φινλανδία, Αλάσκα, Νέα Ζηλανδία, Τουρκία και Ουκρανία).

1983

Η TSOP συνεχίζει την έρευνα και την ανάπτυξη των προϊόντων της για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς. Αυτήν τη χρονιά παρουσιάζεται η μηχανή τεμαχισμού για αρνίσια δέρματα.

1984

Παρουσιάζεται η Slicing Machine Special που έχει διαφορετικό πλάτος κοπής από το κεφάλι μέχρι την ουρά (π.χ. 4-4,5 mm)

1985

Η TSOP παράγει μηχανήματα σύρραψης κυρίως για εξαγωγή στις ΗΠΑ.

1987

Παρουσιάζεται η μηχανή κοπής για αλεπού με εξαιρετικά αποτελέσματα και χωρίς φθορές στο τρίχωμα του δέρματος.

1989

Το TSOP ξεκινά την έρευνα για την αυτόματη μηχανή που κόβει και ράβει χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Την ίδια χρονιά η TSOP ξεκινά την ανάπτυξη μιας μηχανής απομάκρυνσης για δέρματα βιζόν.

1990

Τα μηχανήματα TSOP Plucking λειτουργούν σε Θεσσαλονίκη και Νέα Υόρκη αλλά δεν περνούν σε γενική παραγωγή. Το μάδημα χρεώνεται ανά τεμάχιο για λογαριασμό της TSOP και των πρακτόρων του.

1992

Το TSOP παρουσιάζει μια μηχανή ατμού που προσφέρει συνεχή λειτουργία αντλώντας αυτόματα νερό. Το μηχάνημα έχει υψηλή αντοχή και εξαιρετική ποιότητα ατμού και χρησιμοποιείται από τους κορυφαίους γουνοποιούς υψηλής παραγωγής παγκοσμίως. Την ίδια χρονιά η TSOP προσφέρει σέρβις και ανταλλακτικά για τις μηχανές Shearing που λειτουργούν στην Ελλάδα.

1996

Οι μηχανές μαδήματος μπαίνουν στην παραγωγή και γίνονται διαθέσιμες στην παγκόσμια αγορά. Έθεσαν τα πρότυπα για την υψηλή αντοχή τους, την ειδικά κατασκευασμένη σύνθεση από καουτσούκ, τα εξαιρετικά αποτελέσματα μάδημα και ουσιαστικά καμία ζημιά στα δέρματα του βιζόν.

1998

Οι καινοτομίες συνεχίζονται. Παρουσιάζονται ακόμη περισσότερα μηχανήματα όπως η μηχανή χρωματισμού λωρίδων, η μηχανή επιμήκυνσης δέρματος, η μηχανή διεύρυνσης δέρματος, η μηχανή αναστροφής πλευρών δέρματος (κενό) (που χρησιμοποιείται κυρίως στο βυρσοδεψείο).

2000

Ακολουθώντας τις εξελίξεις στον κλάδο της γουνοποιίας και τις μεταβαλλόμενες ανάγκες της γουνοποιίας, η TSOP εισάγει δεξαμενές βαφής INOX με ρυθμιζόμενη χωρητικότητα και μηχανισμό θέρμανσης.

2001

Η έρευνα και η δεξιότητα κατέστησαν δυνατή μια άλλη καινοτομία. Η TSOP παρουσίασε τη συμπαγή μηχανή κοπής. Αν και καταλαμβάνει μικρό χώρο, επιτυγχάνει μεγάλη παραγωγικότητα και μπορεί να κουρεύει σε μοναδικά σχέδια και πολύπλοκα σχέδια.

2002

Η TSOP ερευνά και παράγει Μηχανή Αποικοδόμησης (Degrade) από ανοξείδωτο χάλυβα για σταδιακή βαφή ή λεύκανση.

2003

Οι απαιτήσεις για νέα υλικά σε ανταγωνιστικές τιμές και οι τάσεις της μόδας προς νέα σχέδια οδηγούν στην ανάπτυξη ενός μοναδικού προϊόντος, της μηχανής μαδήματος για ντυμένα δέρματα Nutria, Beaver και άλλα μακριά μαλλιά.

2004

Εστιάζοντας στις ανάγκες των καταστημάτων outlet, η TSOP παρουσίασε τη φορητή γεννήτρια ατμού, μια ελαφριά σχεδίαση (μόνο 10 Kgr) που προσφέρει επαγγελματικά αποτελέσματα φινιρίσματος με εξαιρετικά ξηρό ατμό που φτάνει τις 8 Atm. Ο εξοπλισμός στεγνού καθαρισμού περιλαμβάνεται επίσης στη γκάμα προϊόντων με χρήση διαλύτες περκλώνου και υδρογονανθράκων.

2005

Η TSOP μεταφέρει την παραγωγή μηχανημάτων γούνας σε μια νέα εποχή. Τα περισσότερα από τα προϊόντα της είναι πλέον εξοπλισμένα με ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου για την επίτευξη υψηλότερου βαθμού ακρίβειας, λιγότερης συντήρησης και χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας.

2006

Παράγεται η μεταξοτυπική μηχανή και η αυτόματη μηχανή διακοπτόμενης κοπής (διάτρησης). Εν τω μεταξύ, παράγονται ηλεκτρονικά ελεγχόμενες μηχανές κοπής 125 εκατοστών, ικανές να δώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα χωρίς τον κίνδυνο ζημιάς στο δέρμα, στις πλάκες του δέρματος ή ακόμα και στα ολόκληρα παλτά.

2009

Η έρευνα για τις τεχνολογίες «στεγνού καθαρισμού» συνεχίζεται. Εισάγονται συστήματα για την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης νερού και ενέργειας, ερευνώνται εναλλακτικοί διαλύτες για χρήση σε όλα τα μέρη της παραγωγής γούνας. Όλα τα προϊόντα της TSOP κατασκευάζονται με ηλεκτρικούς κινητήρες υψηλής ενεργειακής απόδοσης για να πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα της ΕΕ. Η επέκταση στις παγκόσμιες αγορές συνεχίζεται στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και τη Ν. Κορέα με την ίδρυση πρακτορείων που είναι καλά εξοπλισμένα και ικανά να προσφέρουν «υπηρεσία μετά την πώληση».

2011

Ο εξοπλισμός Mink Farming παράγεται με κύρια εστίαση τη διαδικασία pelting. Ειδικά τύμπανα που ανακυκλώνουν το πριονίδι και άλλος εξειδικευμένος εξοπλισμός εισάγονται στη σειρά. H TSOP καλύπτει πλέον όλο το φάσμα της αλυσίδας των επιχειρήσεων γούνας, ξεκινώντας από τις φάρμες ζώων που προχωρούν στα βυρσοδεψεία και φτάνοντας από τους κατασκευαστές γούνινων ενδυμάτων μέχρι τον τελικό πελάτη του καταστήματος λιανικής. Η γνώση που συγκεντρώνεται σε όλη αυτή την εφοδιαστική αλυσίδα, χρησιμοποιείται για τη συνεχή βελτίωση των προϊόντων μας και την εξεύρεση νέων ιδεών και λύσεων.

2015

H TSOP αναπτύσσει συστήματα που είναι σε θέση να επικοινωνούν μεταξύ τους και με τον χρήστη για να δώσουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την παραγωγή και την κατάσταση του ίδιου του μηχανήματος. Όλα τα προϊόντα έχουν επανασχεδιαστεί και η τελευταία τεχνολογία PLC είναι ενσωματωμένη σε αυτά. Μια γραμμή παραγωγής που είναι εξοπλισμένη με μηχανήματα TSOP μπορεί πλέον να διασυνδεθεί. Πληροφορίες σχετικά με την παραγωγικότητα, τους συναγερμούς ασφαλείας, την κατανάλωση ενέργειας και τις βλάβες του συστήματος μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο στον χρήστη εντός της εγκατάστασης παραγωγής. Επίσης, η απομακρυσμένη παρακολούθηση της συνολικής παραγωγής είναι δυνατή μέσω Διαδικτύου.

Παρόν & Μέλλον

Η TSOP συνεχώς ερευνά και αναπτύσσει συναρπαστικές νέες τεχνολογίες αξιοποιώντας τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς των επιστημών των υλικών, της πληροφορικής και τις συνδυάζει με τις τελευταίες τάσεις της μόδας στις βιομηχανίες γούνας και ένδυσης.